ZÁTIŠÍ POD LÍPOU

Kalendář plodných dnů podle Luny

 

Tento astrologický postup vychází ze studia prací dávných astrologů a lékařů, mezi nimiž lze uvést taková jména jako jsou Claudius Ptolemaios, Agrippa z Nettesheimu, Johan Kepler, Theophrastus Paracelsus, Issac Newton a v druhé polovině minulého století  slovenský lékař MUDr. Eugen Jonáš. Ten ověřil tuto metodu na několika desítkách tisíc případů.

Na jakých principech je metoda založena?

Vychází se z toho, že žena je plodná přinejmenším ve dvou na sobě nezávislých rytmech. Prvý, klasicky užívaný, si zjišťuje žena sama na základě toho, jak se jí dostavuje měsíční krvácení či jiným běžným způsobem (měření basální teploty, či s nějakou pomocí ošetřujícího lékaře). V této souvislosti se pak hovoří o klasickém rytmu plodnosti. V těchto dnech je pravděpodobnost početí pouze 15 – 35 %.

Druhý rytmus plodnosti je v souladu s rytmem kosmobiologických vlivů ukazovaných postaveními planet vůči Zemi. Každá žena má tento cyklus jiný. Jedná se o poměrně složitý výpočet, jehož výsledkem je určitý okamžik. V něm, jsou-li splněny příslušné podmínky, může nastat početí dítěte s určitými astrologicky předem stanovitelnými vlastnostmi (životaschopnost, pohlaví, vliv na matku…). Toto vyhodnocení se pak dodává jako kalendář, kde jsou vyznačeny vhodné dny pro početí. Využití těchto dnů je pak zcela nezávislé na datu narození partnera. V těchto dnech je pravděpodobnost početí až 85%.

Tento kalendář lze tedy využít pro zvýšení pravděpodobnosti početí, početí dítěte zvoleného pohlaví a rovněž pro přirozenou antikoncepci, proti které nenamítá nic ani katolická církev.

V kalendáři jsou vyznačeny dny s červeným podkladem (např. 26. 9. 98) to je den, kdy může dojít k početí podle fáze Luny. Tento den se nazývá plně červený den. Tři dny před plně červeným dnem se nazývají červené dny.

Do kalendáře si žena sama vyznačuje průběh svého menstruačního cyklu. K prvnímu dni, kdy začalo menstruační krvácení připočítá 15 dní a tento den si v kalendáři vybarví zeleně Tento den se nazývá plně zelený den. V tomto případě začalo menstruační krvácení 1. 9. 98. Plně zelený den tedy připadá na 16.9.1998. 6 dní před plně zeleným dnem a 6 dní po něm se nazývají zelené dny. V těchto dnech může dojít k početí podle klasické metody. Plodný den lze rovněž učit i jinak – měření bazální teploty, symptotermální metoda, analýza slin, apod. Dny menstruace se značí modře.

A jak lze tedy výpočet použít?

Antikoncepce

Podle této metody je žena neplodná v období mimo zelené a červené dny. V našem případě tedy od 1.9. do 9.9. a od 27.9. do dalšího zeleného dne, který si žena vyznačí podle menstruace. Žena je samozřejmě plodná i ve dnech, kdy se zelené a červené dny překrývají. V plodných, tj. červených a zelených, dnech je třeba se pohlavních styků zdržet, nebo použít jinou antikoncepci. Při dodržení těchto pravidel je spolehlivost metody až 98%.

Zvýšení plodnosti ženy

Tato možnost se nabízí pouze v případě že není přítomna organická porucha znemožňující početí a partner není neplodný. V tomto případě by mělo dojít k oplodňujícímu pohlavnímu styku den před plně zeleným nebo plně červeným dnem. V tomto případě 15.9. nebo 25.9. Ideální je pokud se kryje plně zelený den s plně červeným dnem. Potom se pravděpodobnost početí prudce zvyšuje. Pokud je červený den v období menstruace může rovněž dojít k početí. Lékaři však v tomto období nedoporučují pohlavní styk hlavně z hygienických důvodů. Plně červené dny lze použít i pro umělé oplodnění, pokud ovšem přesvědčíte svého lékaře.

Volba pohlaví budoucího dítěte

V kalendáři je vedle plně červeného dne vyznačeno pohlaví budoucího dítěte. Pokud chcete potomka určitého pohlaví, mělo by dojít k pohlavnímu styku jeden den před plně červeným dnem, u kterého je vyznačeno požadované pohlaví. Jestliže chcete chlapce mělo by dojít k pohlavnímu styku podle našeho příkladu 25.9. V ostatních dnech je třeba použít antikoncepci. Pokud dojde k početí v zelených dnech nelze spolehlivě určit pohlaví budoucího dítěte. Antikoncepci je třeba používat i po vynechání menstruace až do doby, než lékař potvrdí těhotenství. Vynechání menstruace není spolehlivou známkou těhotenství a tak by mohlo dojít k početí v nežádoucím termínu.

Určení termínu početí životaschopného plodu

Tyto údaje vyžadují složitý výpočet, vycházející z horoskopu matky. Těchto termínů je v roce pouze několik anebo také žádný. Provádím je po konzultaci se žadatelkou v případě, že již potratila nebo dítě zemřelo krátce po porodu.

Dovoluji si upozornit, že se na internetu objevují nabídky na výpočet pohlaví podle Luny. Bohužel jsou tyto nabídky většinou spojeny s neznalostí prací MUDr. Eugena Jonáše. Pokud Vám nabízí někdo zaslání pouze termínů vhodných pro početí, je jasné, že nezná všechny souvislosti. Pro úspěšné použití metody je třeba uživatelce jasně a srozumitelně vysvětlit použití výpočtu.

Pro ilustraci některé ohlasy:

Ahoj Ivoši,

ozývám se na funkčnost kalednáře, který jsi mi poslal. Opravdu to dopadlo a to skoro až neuvěřitelně zhruba na druhý pokus. Nyní jsem už několik týdnů těhotná. Moc si to ale zatím neužívám, je mi pořád dost špatně. Ale i tak jsme moc rádi a ještě jednou děkujeme.

Monika

Dobrý den pane Janečku,
letos to jsou už 3 roky co jsem naposledy dostala Vámi vypočítaný kalendář. Vašich služeb jsem takto využila 3x  (v r. 2003/04, 2005, 2009 ).

Poprvé, když jsme se marně snažili o početí nám moc pomohlo „spojit “ tzv. červené dny se zelenými a brzy se nám narodila dcera. Při  druhém dítěti jsme se již zaměřili na pohlaví ( chtěli jsme chlapce ). Ovšem po návratu manžela z delší služební cesty (věděli jsme co děláme 🙂 ) přišla opět dcera. 🙂

Oslovili jsme Vás tedy potřetí a velmi brzy na to se nám narodil syn.

Na Vaši otázku, jak jsem byla s kalendářem spokojená, Vám mohu napsat jediné – velmi. Nejen že máme 3 zdravé děti, ale nakonec i syna aby se alespoň trochu vyrovnali síly v naší domácnosti.

Vaše služby doporučuji i přátelům…zda k Vám již našli cestu nevím.

Já Vám každopádně děkuji.

Přeji pěkný den

Petra G.

Dobrý den,

chtěla jsem vám moc poděkovat za vaší pomoc, výpočet plodných dnů vyšel a já otěhotněla hned na první pokus. Dnes už mám dvouměsíční holčičku, jmenuje se Doubravka a po tříletém čekání se nám tak splnil velký sen. Ještě jednou moc děkuji a přeji Vám mnoho dalších úspěchů a tedy i narozených dětí.

F.

Dobrý den, dle Vašeho kalenáře máme tři krásné zdravé děti. Tentokrát využiji Váš kalendář jako antikoncepční.

 E.N.

 

Objednávka výpočtu

Po odeslání níže uvedené objednávky Vám přijde ode mne potvrzovací email s číslem účtu, na který zašlete 500 Kč. Po doručení částky na účet Vám obratem zašlu emailem výpočet na 12 měsíců, osobní doporučení a návod k užívání kalendáře.

    Vaše příjmení (vyžadováno)

    Vaše jméno (vyžadováno)

    Datum narození (vyžadováno)

    Místo narození (vyžadováno)

    Přibližně čas narození (pokud nevíte přesně, stačí např. ráno, v poledně, apod.)

    Jedná se o Vaše první dítě?

    ANONE

    Datum začátku poslední menstruace (Není nutné pro vlastní výpočet. Pokud ho uvedete, mohu Vám do kalendáře vyznačit příklad použití podle Vašich konkrétních dat)

    Váš Email (vyžadováno)

    Poznámka

    Před odesláním přetáhni zámek doprava (ochrana proti SPAMu)